Cursus

Hieronder zie je een overzicht met aangeboden cursussen. Er is veel diversiteit waar uit je kan kiezen. Welke kunst past het beste bij jouw? En wil je jezelf ontplooien in een nieuwe culturele vaardigheid? Wij kunnen je hiermee helpen door een specialist te vinden die jouw kan ondersteunen en het kan laten leren.

Ney

Ney is een oud Perzische woord voor pijpriet, het is een instrument die een voorname rol speelt in Perzische, Turkse en Arabische muziek. Het instrument is dan ook zeer oud, ook wel bekend als de voorloper van de moderne fluit.

Taallessen

Stichting Regenboog geeft taalcursussen voor beginners. Het is bedoeld voor kinderen, jongeren en ouderen. Taalcursussen zoals Nederlands, Turks, Arabisch, Engels.

Kalligrafie

Kalligrafie is de kunstzinnige vervaardiging van handschrift. Arabische, Perzische en Ottomaanse kalligrafie kent arabesken, sierlijk repeterende abstracte motieven, zowel op muren en plafonds van moskee├źn als op papier en in boeken. Huidige kunstenaars in de maken in hun werk gebruik van de traditie van kalligrafie.

Kookcursus:

Smaak heeft passie voor koken en dat delen we graag met jullie. Onze kookcursussen nemen u mee in deze verrukkelijke keuken en leren u verschillende gerechten voor te bereiden. Gerechten bestaan uit verschillende culturen en dus hiermee hebben we een rijke keuken van de wereld.

Ebru cursus

Ebru, Papiermarmeren is een schildertechniek waarmee kleurig papier gemaakt kan worden, door er patronen van olieverf op aan te brengen. Gemarmerd papier werd vaak gebruikt voor de omslagen van boeken, met name de binnenkanten van de harde kaft, maar soms ook de buitenkant. Elk gemarmerd papier heeft een ander patroon.

Saz en gitaar

Saz en gitaarlessen zijn de populaire snaarinstrumenten. En dat is niet voor niets! Uit dit instrument met tover je de mooiste muziek.

Wij doen ook activiteiten zoals ontbijt ochtenden voor ouders en kinderen, koffie avonden, pannenkoek dagen, culturele wedstrijden. Theater lessen en volksdansen.